Nieuws
Vertraging herontwikkeling Diaconessenhuis

Er is vertraging opgetreden bij de plannen om het Diaconessenhuis, Fonteynenburghlaan Voorburg-West, te slopen en ter plekke te komen tot woningbouw. De participatie van omwonenden had eind 2021 afgerond moeten worden. Dat was echter niet het geval. Een nieuwe bijeenkomst met omwonenden staat voor februari/maart gepland.

De participatie moet zijn afgerond voordat er een zogenoemde ‘kavelambitie’ kan worden opgesteld; een stuk over de kansen voor herontwikkeling en de voorwaarden waaronder dat zou kunnen. Die kavelambitie moet vervolgens door B&W en de gemeenteraad geaccordeerd worden.

Voorzien was de kavelambitie in het eerste kwartaal van 2022 door B&W te laten vaststellen. Dat wordt nu zeker een kwartaal later. Dat betekent ook dat een nieuwe coalitie die gevormd gaat worden na de gemeenteraadsverkiezing van medio maart erover gaat oordelen. De gemeenteraad is dan pas na de zomer aan zet.

De start van de werkzaamheden was voorzien voor het najaar van 2024. Dat verschuift nu naar 2025. Er zal overigens gebouwd moeten worden op de fundamenten van het huidige Diaconessenhuis. De omgeving is een Rijksmonument vanwege restanten van de Romeinse stad Forum Hadriani.

Eerste plannen voorzien in een flat op de plek van het gebouw direct naast de entreehal van het huidige ziekenhuis. Op de plaats van de twee ziekenhuisvleugels die evenwijdig aan de Vliet staan zouden drie flats moeten komen: twee aan de kant van de Fonteinkerk, één aan de kant van het volkstuinencomplex. De ruimte tussen de gebouwen en de Vliet zou groen blijven.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter