Nieuws
Nieuw beraad openbaar vervoer Binckhorst

Op dinsdag 18 januari zal de gemeenteraad nader geïnformeerd worden over een hoogwaardige openbaar vervoer verbinding tussen Den Haag CS – Binckhorst – Station Voorburg enerzijds, Rijswijk/Delft via Voorburg-West anderzijds. Dat zal gebeuren tijdens een zogenoemde ‘beeldvorming’.

Zoals bekend hadden rijksoverheid, provincie, metropoolregio Rotterdam Den Haag, Den Haag en Leidschendam-Voorburg eind 2021 een zogenoemde intentieverklaring moeten tekenen waarin zij hun samenwerking en de gezamenlijke inspanning (commitment) het project tot een goed einde te brengen, wilden vastleggen.

Die intentieverklaring kwam er echter niet. Volgens direct betrokkenen vergt de onderlinge afstemming tussen alle partijen meer tijd dan gedacht. Bij de onderlinge afstemming gaat het met name om de wensen en eisen van met name Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk. Die komen allerminst overeen. Grootste strijdpunt zijn de tracés.

Het project heeft al flinke vertraging opgelopen toen bleek dat niet meer te achterhalen viel hoe er gekomen was tot twee eerder aangegeven voorkeurstracés: naar Station Voorburg via Binckhorstlaan, Maanweg en Huygenstraverse; naar Rijswijk/Delft via Binckhorstlaan, Prinses Mariannelaan, Geestbrugweg. Er werd dus gestart met een nieuwe afweging van tracés waarbij er ook nog een aantal bij kwamen. Dat proces loopt nog.

B&W van Rijswijk hebben overigens nog niet bepaald of zij een intentieverklaring willen tekenen. Eerder liet wethouder Astrid van Eekelen weten dat Rijswijk volwaardig partner in het project wilde worden. Vanuit het ministerie van Infrastructuur werd naar aanleiding van het uitblijven van de intentieverklaring bericht dat B&W van Rijswijk de zaak eerst nog moesten afstemmen met hun gemeenteraad.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter