Nieuws
Boosterprik zónder afspraak vanaf maandag

Vanaf maandag 17 januari kan iedereen van 18 jaar en ouder de boosterprik ook halen zonder afspraak. De boosterprik kan worden gegeven drie maanden na de laatste vaccinatie of coronabesmetting. Wie zonder afspraak een boosterprik wil, kan terecht bij De Broodfabriek in Rijswijk. Ook bij de andere vaste priklocaties in de regio is het mogelijk een boosterprik zonder afspraak te halen.

Volgende week geeft de GGD Haaglanden ook nog vaccinaties op afspraak. Hierdoor kunnen er op de kleinere locaties wachtrijen ontstaan voor mensen die zonder afspraak komen. De Broodfabriek in Rijswijk is een XL-priklocatie, hier is de kans op wachtrijen gering.

De XXL-priklocatie World Forum Den Haag sluit de deuren op 17 januari. GGD Haaglanden heeft deze locatie gebruikt om de piek van de boostercampagne op te vangen. Dit is nu niet meer nodig. Komende zaterdag en zondag kunt u met een afspraak voor een boosterprik nog terecht op de locatie World Forum. Als u een afspraak heeft staan ná 17 januari wordt u gebeld voor een nieuwe afspraak op een andere locatie.

Tijdens de boostercampagne waren een aantal kleinere priklocaties – zoals buurthuizen, staddeelkantoren en moskeeën – tijdelijk gesloten. Vanaf 24 januari gaan deze weer open voor een 1ste, 2de of boosterprik zonder afspraak. Naast het heropenen van deze priklocaties gaat GGD Haaglanden ook weer specifieke doelgroepen benaderen zoals: EU-arbeidsmigranten, asielzoekerscentra, mensen zonder papieren, dak- en thuislozen, jongeren en mensen met een taalachterstand. Bij het fijnmazig vaccineren blijft GGD Haaglanden inspelen op specifieke wensen en behoeften in wijken en van doelgroepen.

Vanaf begin maart gaat GGD Haaglanden ook weer de wijken in met mobiele units en de prikbus. Dit is mede afhankelijk van weersomstandigheden. Een specifieke datum is nog niet bekend.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter