Nieuws
Lagere bijdrage maar geen bezuiniging

Instellingen die meedoen aan het Cultuurmenu voor schoolkinderen kunnen te maken krijgen met een lagere bijdrage per leerling dan zij tot nu toe gewend waren. Het betreft echter geen bezuiniging. Dat heeft wethouder Astrid van Eekelen GBLV-gemeenteraadslid Sanja Duijvestijn laten weten in antwoorden op vragen.

Volgens de bestuurder is door de partners aan de zogenoemde Subsidietafel Basisvaardigheden en Talentontwikkeling besloten de zeer uiteenlopende bijdragen die instellingen per leerling kregen, gelijk te trekken en vervolgens te middelen. Daardoor krijgt elke instelling nu €2,50 krijgen per leerling per bezoek. Alle oude afspraken zijn tegelijk vervallen.

Over problemen met het computerprogramma dat bij het Cultuurmenu hoort meldt de wethouder: ‘Er waren in het schooljaar 2021/2022 opstartproblemen met het computersysteem waardoor een aantal zaken pas laat gecommuniceerd kon worden. Voor aankomend schooljaar 2022/2023 is de verwachting dat dit veel beter gaat verlopen. Er zijn geen bijkomende kosten voor de cultuurmenu partners of de scholen’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter