Nieuws
Projectteam informeert gemeenteraadsleden

Het Projectteam Binckhorst Bereikbaar zal gemeenteraadsleden op 18 januari omstandig gaan informeren over de hoogwaardige openbaar vervoer verbinding (HOV) tussen Den Haag CS – Binckhorst – Station Voorburg en Den Haag CS – Binckhorst – Rijswijk via Voorburg-West.

‘Het doel van deze bijeenkomst is om de gemeenteraadsleden op de hoogte te brengen van de laatste stand van zaken met betrekking tot de MIRT-verkenning CID-Binckhorst (de officiële naam voor het HOV-project, red.). De bijeenkomst staat in het teken van de schetsontwerpen – op hoofdlijnen – van de tracévarianten richting Leidschendam-Voorburg inclusief een terugkoppeling vanuit het Platform (medezeggenschapsorgaan omwonenden, red.), de voortgang van de inhoudelijke onderzoeken van de MIRT-Verkenning, de intentieverklaring en het (bestuurlijke) proces tot het voorkeursalternatief’, aldus een mededeling van het team.

Vlietnieuws berichtte al eerder dat de intentieverklaring die rijksoverheid, provincie, metropoolregio Rotterdam Den Haag, Den Haag en Leidschendam-Voorburg inzake samenwerking en de gezamenlijke inspanning het project tot een goed einde te brengen, niet is getekend. Dat had in het najaar van 2021 moeten gebeuren. Volgens betrokkenen kost de onderlinge afstemming van wensen en eisen meer tijd. Daarnaast speelt de positie van Rijswijk een belangrijke rol.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter