Nieuws
RKAVV wacht nog een seizoen

Zondag hoofdklasser RKAVV wil met ingang van seizoen 2023-2024 op zaterdag gaan spelen. Dat zou dan moeten in een door de KNVB op te zetten vierde divisie. De Leidschendamse voetbalclub wilde eigenlijk komend seizoen al naar de zaterdag. De KNVB blokkeerde dat voor clubs die hoger spelen dan de eerste klasse, zoals RKAVV. De club wilde de KNVB daarom samen met hoofdklassers Alphense Boys, SJC en TOGB een rechtszaak aanspannen. Daar ziet men nu echter van af. De vier verenigingen gaan komend seizoen wel hun onderlinge competitieduels op zaterdag spelen. Het Haagse HBS heeft al aangegeven ook best tegen de vier op zaterdag te willen uitkomen. Volgens RKAVV-voorzitter Alex Wijnen is het op zaterdag gaan spelen pure noodzaak. Hoe langer hoe meer spelers en clubs stappen af van het voetballen op zondag. De KNVB speelt daarop in door met ingang van komend seizoen een zogenoemde ‘horizontale overstap’ mogelijk te maken: het eerste team kan op zaterdag starten op hetzelfde niveau als waarop men op zondag speelde. Nu moest een team na zo’n overstap nog in de laagste klasse herstarten.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter