Nieuws
Stigma brekende kunst over dak- en thuislozen

Nathan Arnold, Cleo Vermuyen en Natalie Andrade zijn in de zomer van 2021 onder hun gezamenlijke vlag Wethepeople begonnen aan een sociaal-maatschappelijk project rondom beeldvorming van dak- en thuislozen. Zij zullen een expositie vertonen te Den Haag, in augustus 2022, over daklozen uit Den Haag en Rotterdam. Hiervoor hebben zij een crowdfunding opgezet, want zoals hun slogan luidt ‘we the people, from the people, for the people’. De crowdfunding is te vinden op: https://www.voordekunst.nl/projecten/12640-ep-release-expositie-1#het-verhaal.

Veel mensen kennen de verwarde bedelaar op straat die met klem om een bijdrage vraagt. Is dit echt waar de ‘doelgroep’ uit bestaat? Hun conclusie is dat dit slechts het topje van de ijsberg is. Veel zelfredzame daklozen verdwijnen als sneeuw voor de zon onder dit stigma. Een dakloze kan uw vriendelijke net geklede welbespraakte collega zijn die vol zit met humor, zult u het ooit weten? De schaamte rondom dit onderwerp tekent het beeld net zo hard als het stigma. Om deze reden is Wethepeople deze expositie begonnen, om zo de bijzondere, ontroerende en dikwijls ontzettend dankbare verhalen van deze bijzonder diverse doelgroep bloot te leggen.

Dit project is mogelijk gemaakt door steun van Leger Des Heils, Kessler Stichting, Haags Hiphop Centrum, www.voordekunst.nl en alle lieve dakloze mensen die geloven in het gezamenlijke doel.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter