Nieuws
B&W willen nieuw stedelijk gebied ontwikkelen

B&W willen een nieuw stedelijk gebied ontwikkelen rondom de A12/Utrechtsebaan en het spoor dat ter plekke loopt. Dat blijkt uit antwoorden van wethouder Astrid van Eekelen op vragen van CDA-gemeenteraadslid Jan Hendriks over de zogenoemde Huygenstunnel: het ondergronds brengen van A12/Utrechtsebaan, spoorbaan Den Haag CS – Gouda en een nieuwe hoogwaardige openbaar vervoer verbinding (HOV) Den Haag CS, Binckhorst, Station Voorburg met latere doortrekking naar Zoetermeer.

Van Eekelen meldt dat een brief over het ‘onder de grond brengen’ van het gebied van de A12 (Utrechtse Baan) en het spoor tussen Den Haag Centrum en de Vlietzone in behandeling is bij het Algemeen Bestuur van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). Dit in het kader van de Groeiagenda Zuid-Holland. Het gaat dan om het opstarten van een ‘verkenning’.

‘Problematiek en opgaven rondom de A12- en spoorzone ontstijgen het lokale niveau. Dit maakt dat een verkenning alleen zinvol is in een brede, regionale, coalitie. De ambitie vanuit Leidschendam-Voorburg is daarbij de ontwikkeling van een nieuw, stedelijk gebied, centraal in de regio, dat stevig bijdraagt aan de economie en uitstekend bereikbaar is. Het ondergronds brengen van de infrastructuur is daarbij een essentieel onderdeel’, aldus Van Eekelen.

Bij de discussies over de HOV-verbinding pleit Leidschendam-Voorburg vooral voor oplossingen die een ondergrondse verlenging van de HOV-verbinding met Zoetermeer en ook het op lange termijn ondergronds brengen van de A12 en de spoorlijn Den Haag–Voorburg–Gouda niet onmogelijk maken, aldus Van Eekelen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter