Nieuws
Gratis vervoer bij dichte Utrechtsebaan

Automobilisten die normaliter de Utrechtsebaan gebruiken om Den Haag in en uit te rijden kunnen tijdens de afsluiting van deze weg, gratis gebruik maken van deelfietsen, -scooters en/of auto’s. En dat gedurende minimaal 1 uur. Nadere informatie is te vinden op de site https://ways2go.nl/nl/

Met dit ‘probeeraanbod’ willen Zuid-Holland Bereikbaar de gemeente Den Haag trachten het verkeersaanbod tijdens de werken aan de Utrechtsebaan te verminderen en gebruikers tegelijk te bewegen ook in de toekomst voor andere vervoerwijzen dan de auto te kiezen.

De Utrechtsebaan gaat vrijdagavond 22.00 uur in beide richtingen dicht tussen Voorburg en de Zuid-Hollandlaan in Den Haag. Vanaf maandag is de weg stad in weer open. Stad uit blijft hij dicht. De werken zijn na vier maanden klaar. ,,Dat is het. Daar kunt u op rekenen’’, aldus Bart de Haan, omgevingsmanager van de gemeente Den Haag. In het werkschema is al rekening gehouden met eventueel verslechterende weersomstandigheden.

Aan de weg, die 45 jaar oud is, wordt groot onderhoud gedaan. Er komt nieuw asfalt, het betonnen bak wordt gerenoveerd, er komen nieuwe kabelgoten, kabels, camera’s, verlichting en vangrails. Hoe groot de schade aan het beton is, is nog niet exact bekend, aldus De Haan.

Stad uit wordt verkeer omgeleid via A44/N14 (richting Amsterdam), Rotterdamsebaan (richting Rotterdam) en de Binckhorst/oprit Voorburg (richting Utrecht). Bij grote drukte of ongelukken worden de routes automatisch aangepast.

Bij drukte op de N14 in verband met bezoekers van de Mall worden automobilisten uit Den Haag de stad uit geleid via de Koningstunnel/Binckhorst dan wel via de A44 (Wassenaar/Leiden). Op de Laan van Nieuw Oost Einde in Voorburg wordt ‘beperkte overlast’ voorzien door ‘Haags’ verkeer dat de stad uit wil.

Dat verkeer bij de werken aan de Utrechtsebaan nog wel de stad in mag rijden is toe te schrijven aan de verwachting dat een afsluiting voor dat verkeer enorme files op de snelwegen A4, A12 en A13 zou veroorzaken.

Omwonenden van de Utrechtsebaan die bang zijn voor geluidoverlast door de werken kunnen op de site https://www.denhaag.nl/nl/in-de-stad/verkeer-en-vervoer/bereikbaarheid/utrechtsebaan-a12-werkzaamheden.htm bekijken hoeveel geluidoverlast er op welk punt per dag te verwachten is.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter