Nieuws
Poging tot hondendiefstal geen uitzondering

Het bericht op Vlietnieuws over de poging tot diefstal van een hond, staat niet op zich. Hoewel politie en dieren bescherming organisaties in deze regio in alle toonaarden zwijgen, is er wel degelijk iets aan de hand. Dat ondervond RTL Nieuws al vorig jaar, toen men melding maakte van diverse pogingen tot hondendiefstal.

Vooral in Brabant en Zeeland was het raak. Een hond is dood teruggevonden, nadat deze door drie mannen meegenomen was tijdens het uitlaten. In Ridderkerk kon een vrouw door om zich heen te slaan voorkomen dat haar lieveling werd gepikt. Deze zomer nog werd een hond op het strand gedognapt. Die werd later in Duitsland terug gevonden.
Hondeneigenaar doen er goed aan om verdachte situaties bij de politie te melden (bel 112). Verder moet men het dier niet alleen achterlaten bij een winkel. Houd het dier altijd goed in de gaten.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter