Nieuws
Westvlietweg wordt deels fietsstraat

De Westvlietweg wordt tussen het schoolgebouw Yuverta Westvliet en Park Nabij een fietsstraat. Ter plekke ligt nu een ventweg die ook door auto’s wordt gebruikt. De werkzaamheden worden dit najaar uitgevoerd, zo heeft de gemeente Den Haag bekend gemaakt. De Westvlietweg ligt op Haags grondgebied bij Voorburg.

Volgens Den Haag gaat het om een veelgebruikte en belangrijke fietsroute langs de Vliet tussen Voorburg en Leidschendam. Die moet prettiger en veiliger voor de fietser worden ingericht. De fietsstraat krijgt rood asfalt met een witte markering in het midden. Zo sluit de fietsstraat aan op de bestaande fietspaden.

Er komen parkeerplaatsen tussen de bomen aan de kant van de Vliet. Daardoor is het niet nodig bomen te kappen en komt er ruimte voor drie extra bomen. Het aantal parkeerplaatsen blijft gelijk. Het parkeren voor de woningen wordt verboden.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter