Nieuws
Grond Leidsekade 6-10 zwaar vervuild

De bodem achter de panden Leidsekade 6-10 in Leidschendam is op diverse plekken vervuild. Het gaat dan onder meer om lood, olie, benzeen, xyleen, PAK’s (chemische verbindingen), asbest en koper. De vervuilingen variëren van licht tot ernstig. Veertig vierkante meter is zodanig vervuild dat het opruimen ervan op zich noodzakelijk zou zijn. Toch gebeurt dat niet omdat de vervuiling geen risico oplevert voor mens en natuur. Er is ook geen kans op verspreiding. Het vervuilde stuk ligt bovendien op een plek waar in de toekomst de tuinen komen van de aan de kade te bouwen nieuwe woningen. De toekomstige bewoners moeten er alleen geen groenten gaan telen. Het grondwater is licht vervuild met olie en naftaleen. Ter plekke zaten in het verleden een smederij en garagebedrijven. Deze laatsten hadden ook tankstations inclusief ondergrondse tanks en leidingen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter