Nieuws
Bewoners Dr. Huijserstraat: ‘Wij zijn geen parkeerplaats’

De bewoners van de Dr. Huijserstraat in Leidschendam (Klein Plaspoel Polder) zijn het zat. Zij willen niet dat hun straat verwordt tot een parkeerplaats. Een opgerichte Bewonerscommissie heeft een gesprek aangevraagd met wethouder Astrid van Eekelen. Onderwerp: parkeeroverlast en het effect van de blauwe zone die dit najaar in het hele Damcentrum van kracht wordt.

Volgens de bewoners staat de Dr. Huijserstraat nu dagelijks al vol met busjes en auto’s van degenen die werken aan de bouw van woningen in de Dr. van Zeelandstraat. Bovendien zetten bewoners van huizen die al af zijn gebouwd in die straat, hun wagens ook in de Dr. Huijserstraat. Van nieuwe bewoners wordt hetzelfde verwacht.

De bewoners wijzen bovendien op de plannen het voormalige Landal-kantoor aan de Dr. van der Stamstraat (het Triadome) te gaan afbreken en ter plekke een aantal flatgebouwen te gaan neerzetten. Ook dat zal weer jarenlang het parkeren van busjes en auto’s van werkers daar in de Dr. Huijserstraat tot gevolg hebben.

Door de invoering van een blauwe zone in het Damcentrum zal de parkeerdruk in de Dr. Huijserstraat alleen maar toenemen. Die straat valt immers buiten de blauwe zone met een maximale parkeerduur van 2 uur. Bezoekers van de horecazaken bij de Sluis gaan dus een plek zoeken waar ze gratis en zonder problemen kunnen parkeren: de Dr. Huijserstraat. Daarbij vrezen de bewoners ook overlast als de horecabezoekers hun wagens weer opzoeken na een ‘gezellige’ avond.

Onder het motto ‘De Dokter Huijserstraat is een woonstraat. Geen parkeerplaats’, hebben zij nu een gesprek met de wethouder aangevraagd.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter