Nieuws
Frank Rozenberg niet op GBLV-lijst gemeenteraadsverkiezing

Frank Rozenberg staat niet op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezing op 16 maart. Dat heeft interim-partijvoorzitter Anjo van der Burgt bevestigd. De huidige GBLV-fractieleider en oud-wethouder wil er zelf weinig over kwijt. ,,Ik ben nog steeds lid van de partij en van de fractie’’, laat hij weten op de vraag of hij bij GBLV vertrekt.

Rozenberg was eind november één van de vijf fractieleden die het vertrouwen in het partijbestuur opzeiden omdat collega Nico Hooijmans niet op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezing voor kwam. Dit ondanks de toezegging enkele dagen eerder dat hij de concept-kandidatenlijst zou accepteren.

Het partijbestuur trad af. Later stapte fractielid Marien van Wijk op. Hij stichtte een eigen partij, LVSL, waarmee hij aan de gemeenteraadsverkiezing gaat deelnemen. Volgens Van Wijk, vice-fractievoorzitter, was het onderlinge vertrouwen binnen de fractie verdwenen en de partij gespleten.

Rozenberg stapte in 2010 over de VVD naar GBLV. In de periode 2014-2017 was hij wethouder. Met zijn manier van politiek bedrijven heeft hij veel vijanden gemaakt. Vanuit alle andere partijen in de gemeenteraad is te horen dat men na de verkiezing alleen met GBLV een coalitie zou willen aangaan als Frank Rozenberg daar geen deel van uit maakt.

Dat Rozenberg een obstakel vormt is bij de GBLV-top ook bekend. Tot nu toe heeft men het gezicht van de partij echter niet deur gewezen. Het feit dat Rozenberg nu niet op de kanditatenlijst staat wordt formeel verklaard door te verwijzen naar zijn drukke werk voor de gemeente Amsterdam. Daar is Rozenberg actief bij de directie openbare orde en veiligheid. Feitelijk zou er echter sprake zijn van een vertrouwensbreuk tussen partijtop en Rozenberg.

GBLV denkt over een week of twee naar buiten te komen met een verkiezingsprogramma in de vorm van een pamflet met meerdere punten, en de definitieve kandidatenlijst. Of Nico Hooijmans daar wel op staat, is nog niet bekend. Naar verluidt zijn wel een tiental personen die op de ‘oude’ kandidatenlijst stonden afgehaakt na de breuk met het vorige partijbestuur.

Anjo van der Burgt liet vorige week bij radio Midvliet weten dat er de afgelopen jaren veel dingen zijn gebeurd binnen GBLV. Zij duidde onder andere op onderlinge meningsverschillen en gebruikte de term ‘gerommel’. Ze gaf ook aan niet te weten of daar voldoende aan gedaan was. Desgevraagd wilde zij die uitspraken niet nader toelichten: ,,Er is altijd wel iets. Het rommelt bij alle partijen wel eens.’’

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter