Nieuws
Gemeenteraadsverkiezing: De lijsttrekkers

Over twee maanden is de gemeenteraadsverkiezing. Er staan nu negen partijen in de startblokken om mee te dingen naar de gunst van de kiezers. Daar kan nog een tiende (SGP) bij komen, doch dat wordt pas eind deze week bekend. De lijsttrekkers zijn de volgende personen:

GBLV: Bianca Bremer. Nu gemeenteraadslid. Startte haar politieke loopbaan als VVD-gemeenteraadslid in Voorschoten. Later stapte ze over naar ONS Voorschoten. Voor die partij was ze fractieleider en wethouder. In mei 2017 lokte GBLV haar naar Leidschendam-Voorburg om als wethouder Frank Rozenberg op te volgen. Werkt bij de politie. Woonachtig in Leidschendam.

VVD: Astrid van Eekelen. Nu wethouder. Voordien fractievoorzitter van de VVD in de gemeenteraad en gemeenteraadslid (sinds 2006). In 2009 ook al eens kortstondig wethouder. Woonachtig in Voorburg.

CDA: Ron van Duffelen. Nu gemeenteraadslid (sinds 2018) en fractievoorzitter. Werkzaam als strategisch adviseur juridische zaken bij het Centraal orgaan opvang asielzoekers. Woonachtig in Leidschendam.

D66: Wouter Jorissen. Sinds een half jaar gemeenteraadslid, daarvoor lid van een commissie uit de gemeenteraad. Werkzaam bij een groot accountantskantoor. Woonachtig in Voorburg.

GroenLinks: Marie-Christine van der Gronde. Gemeenteraadslid sinds 2018. Werkzaam voor GroenLinks Zuid-Holland. Woonachtig in Voorburg.

PvdA: Jochem Streefkerk. Gemeenteraadslid sinds 2018. Werkzaam als zelfstandig advocaat. Woonachtig in Voorburg.

ChristenUnie: Frank Wilschut. Lid van een commissie uit de gemeenteraad sinds 2018. Werkzaam als griffier bij de gemeente Heemstede. Woonachtig in Voorburg.

SP: Ed van der Schaft. Voormalig gemeenteraadslid Zevenaar. Woonachtig in Leidschendam.

LVSLokaal: Marien van Wijk. Voormalig gemeenteraadslid GBLV (tot december 2021). Werkzaam als zelfstandig ondernemer. Woonachtig in Leidschendam.

(SGP: Jan Willem Rouwendal. Nu wethouder, voordien vier jaar lang gemeenteraadslid. Jurist. Woonachtig in Voorburg)

(foto’s gemeente Leidschendam-Voorburg)

Bianca Bremer

Astrid van Eekelen

Ron van Duffelen

Wouter Jorissen

Marie-Christine vd Gronde

Jochem Streefkerk

Frank Wilschut

Ed van der Schaft

Marien van Wijk

Jan Willem Rouwendal

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter