Nieuws
Negen vrijwilligers stappen op bij Midvliet

De problemen bij de lokale omroep Midvliet zijn veel groter dan werd aangenomen. Maar liefst negen vrijwilligers zijn rond de jaarwisseling opgestapt. Zij hebben zich inmiddels verenigd in een nieuw internetplatform, onder de naam www.lokaalnieuws.nl. Deze bedient een regionaal gebied en gaat verder dan Leidschendam-Voorburg. Inmiddels hebben de negen hun oude relaties benaderd om van berichten te worden voorzien.

In een verklaring zeggen de opstappers onder andere: ,,Tot eind 2021 hebben wij ons als vrijwilligers ingezet in het TV-team van Omroep Midvliet. De reden dat wij omroep Midvliet hebben verlaten is  het gevolg is van een verschil van inzicht over de koers die het bestuur voor ogen heeft.”

De groep werkt nu mee aan www.lokaalonlinenieuws.nl  Zij brengen items uit Leidschendam Voorburg, maar ook uit Pijnacker Nootdorp, Delft, Rijswijk en Zoetermeer. Het gaat om Lily Armstrong, Ferd Grobben, Wijnand Krabman, René Marquard, Ronald Mooiman, Bas Reijnders, Susanne de Rooij, Leo Scheen en Evert Vollebregt.

Vanuit de zijde van Midvliet zei bestuurslid Cees Sierman eerder al: ‘Het klopt dat de eindredacteur is vertrokken, dat is een gezamenlijke beslissing geweest. Op dit moment zijn we in gesprek met een paar kandidaten om zijn rol over te nemen. Tegelijkertijd heeft de coördinator van het TV kanaal ook aangegeven andere dingen te willen doen. Ook aan die vervanging wordt hard gewerkt. Midvliet is net als andere organisaties in beweging en waar regelmatig mensen bij komen en vertrekken’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter