Nieuws
Minister Dijkgraaf op bezoek bij mboRijnland

Minister Robbert Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft zijn eerste fysieke werkbezoek aan mboRijnland gebracht. De aanleiding voor het bezoek is het goede nieuws dat het mbo weer volledig open is voor fysiek onderwijs.

De kersverse minister werd ontvangen door twee studenten Toerisme en Leisure en ging vervolgens in gesprek met studenten, docenten, facilitair medewerkers en conciërges. In deze coronatijd werd mboRijnland, net als het hele beroepsonderwijs, voor enorme uitdagingen gesteld om het onderwijs afwisselend online en fysiek in te richten en te volgen. Minister Dijkgraaf: ,,Ik ben blij dat er ruimte is om weer fysiek onderwijs aan te bieden op mbo-instellingen, hogescholen en universiteiten. Daarom ben ik vandaag op bezoek bij het eerste onderwijs dat al fysiek georganiseerd kan worden, zoals hier bij mboRijnland. Het is heel fijn dat studenten achter hun scherm vandaan zijn, en elkaar weer kunnen ontmoeten. Ook goed om te zien dat er onder hen zoveel creatieve ideeën leven over de toekomst van het onderwijs.”

De minister kreeg tijdens zijn werkbezoek een beeld van het beroepsonderwijs en het belang van fysiek onderwijs. Na het gesprek kreeg hij een rondleiding door de praktijklokalen van de kappers en schoonheidsspecialistes, waar studenten volop bezig waren om de praktijk te oefenen. Daarna nam de minister een kijkje bij de opleiding Orde en Veiligheid en de opleiding Sport en Bewegen. Veel stages konden de afgelopen tijd door de lockdown niet doorgaan, dus werd waar mogelijk op school geoefend door de studenten.

Studente Jill Turk: ,,Ik ben superblij dat de school weer helemaal opengaat. Het was leuk om minister Dijkgraaf te ontmoeten en met hem in gesprek te gaan. We hebben het gehad over wat we als studenten en docenten hebben geleerd van de coronatijd en hoe flexibel en op maat het onderwijs is geworden.” De minister kreeg als dank voor zijn bezoek een zelfgebakken taart mee van Hendrik Dekker (student Patisserie) en een uitnodiging een keer te komen dineren in Restaurant Schoolbord van mboRijnland.

mboRijnland is een instelling voor middelbaar beroepsonderwijs in de regio Rijnland en heeft 11 vestigingen in zes verschillende steden: Leiden, Alphen aan den Rijn, Gouda, Leidschendam-Voorburg, Woerden en Zoetermeer. Er zijn 1700 mensen werkzaam bij mboRijnland en jaarlijks volgen er ruim 17.000 studenten onderwijs. Kijk op www.mborijnland.nl voor meer informatie.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter