Nieuws
Fietsstraat Westvlietweg uitgesteld

De gemeente Den Haag heeft het plan om een deel van de Westvlietweg te gaan omvormen tot fietsstraat in de ijskast gelegd. Eerder dit jaar gaf de gemeente nog aan dat de werken dit najaar zouden starten. Het gaat om de ventweg tussen het schoolgebouw Yuverta Westvliet (het voormalige Wellant College) en Park Nabij.

Het bericht van Vlietnieuws dat met de aanleg van de fietsstraat begonnen zou worden leidde tot veel beroering bij omwonenden. Die hebben vorig jaar fel tegen het plan geprotesteerd. Den Haag reageerde tot nu toe echter niet op hun grieven.

De omwonenden claimen dat het Haagse plan tot een onveilige situatie leidt. Den Haag wilde de auto’s die ter plekke nu aan de huizenkant van de ventweg parkeren, gaan stallen tussen de bomen aan de waterkant van de ventweg.

Volgens omwonenden levert dat niet alleen een gevaarlijke situatie op bij het inparkeren en wegrijden, maar ook bij het in- en uitstappen. Wie naar de auto of een woning wil moet immers de fietsstraat oversteken. Autodeuren staan open aan de kant van de fietsstraat of aan de kant waar auto’s over de Westvlietweg rijden.

Den Haag laat nu weten dat het project voorlopig is stilgelegd. Formeel omdat de gemeente er niet genoeg ambtelijke capaciteit voor heeft. De gemeente hoopt het project later dit jaar weer op te kunnen maken waarbij men dan eerst weer in gesprek gaat met omwonenden. Die worden nu ook over het uitstel geïnformeerd.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter