Nieuws
Bewoners Damcentrum trekken aan de bel

Met de naderende gemeenteraadsverkiezing op 16 maart hebben bewoners van het Damcentrum in Leidschendam – verenigd in het burgerinitiatief ThuisaandeSluis – opnieuw aandacht gevraagd voor hun situatie. Met name wat betreft de verkeersoverlast in het gebied.

‘In maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen en dit is een goed moment om onze bestuurders met de neus op de feiten te drukken. Te lang kijkt de gemeente de andere kant uit als het gaat om de overlast die al dat verkeer ons al jaren bezorgt. Niet in de laatste plaats is dit verergerd nu the Mall of the Netherlands zonder enige goede infrastructuur als oogappeltje door het bestuur is gepresenteerd. Samen willen wij er weer een gezellig en leefbaar historisch plekje van maken’.

‘Wij willen naast schone lucht ook s-nachts met onze ramen open kunnen slapen. Wij willen veiligheid voor onze kinderen rond de scholen en in onze straten. Wij willen geen eindeloze files bij de sluis zodat onze huizen en winkels vaak vrijwel onbereikbaar zijn. Wij willen een Damplein zonder dronken of luidruchtige passanten in de nacht’.

‘Wij zijn een burgerinitiatief dat staat voor een mooi, veilig en leefbaar Damcentrum. Al jaren is een doorn ons oog de enorme verkeersdruk die het gehele centrum in haar greep houdt. Niet alleen vanwege de luchtkwaliteit maar zeker ook vanwege de geluids- en stankoverlast die de dagelijkse verkeersstroom met zich meebrengt’.

‘Initiatieven als die van wijkgenoten onder het motto ‘laat ons niet stikken’ zijn er niet voor niets. Al jaren kunnen bewoners langs deze doorgaande route hun ramen overdag en met name ook ‘s nachts niet geopend houden. Dit omdat passanten deze route ondanks alle drukte als doorgaande route gebruiken’.

‘Onze woningen en winkels zijn op veel momenten van de dag zeer moeilijk bereikbaar. Het kost vaak meer tijd om ons huis te bereiken tijdens de laatste kilometers in onze eigen wijk dan tijdens een rit op de rijkswegen. De discussie over wel of geen extra brug lijkt alle oplossingen voor dit probleem op de lange termijn te hebben geschoven of zelfs helemaal van tafel te zijn gehaald’.

Volgens de bewoners staan er iedere dag standaard files op de Damlaan, het Damplein en in de Damhoudersstraat. En is er sprake van enorme geluidsoverlast van auto’s met en zonder keiharde muziek en motoren zonder uitlaten die een gigantische herrie veroorzaken. Daarnaast is er de uitstoot van uitlaatgassen die standaard alle normen ver overschrijden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter