Nieuws
Duurzaamste kantoren in Amsterdam

Amsterdam biedt plaats aan heel wat duurzame kantoren, deze vind je voornamelijk op de Zuidas. Enkele van deze kantoren in Amsterdam werden hiervoor zelfs bekroond met prijzen. Hieronder bespreken we deze kantoren, en wat hen zo duurzaam maakt.

 The Edge

Het eerste kantoor op onze lijst is The Edge, dit is het hoofdkantoor van het accountancy- en adviesbureau Deloitte. Het kantoor in Amsterdam heeft de Breeam Awards in Londen gewonnen. De Juryleden oordeelden namelijk dat het gebouw één van de duurzaamste op aarde is. Dit komt doordat er zowel op het dak als op de gevel van het gebouw zonnepanelen werden geplaatst. Ook beschikt het gebouw over software waarmee gebruikers zelf de temperatuur en het licht kunnen regelen via een smartphone. Deloitte liet ook duurzame audiovisuele infrastructuur plaatsen door het merk Sony.

ABN Amro

Niet alleen The Edge won een Breeam Award, ook ABN Amro mocht zo’n award in ontvangst nemen voor zijn kantoorruimte in de Gustav Mahlerlaan op de Zuidas. De gevels van het gebouw werden voorzien van een glascoating, dit weert infraroodstraling af en zorgt voor extra isolatie waardoor de bank veel minder geld moet uitgeven aan energie. De toch nog nodige energie haalt het kantoor uit lokale windenergie en biogas.

NoMa House

Ook het kantoorgebouw genaamd NoMa House is zeer duurzaam en heeft een laag energieverbruik. Dit komt onder andere doordat het gebouw beschikt over LED-verlichting met aanwezigheidsdetectie en doordat er op het dak van het gebouw PV-cellen geplaatst werden om zonne-energie op te wekken. Verder wordt het gebouw volledig duurzaam verwarmd vanuit het warmtenet in Amsterdam.

NoMa House werd ontworpen door Dam & Partners Architecten en biedt ongeveer 16.500 vierkante meter kantoorruimte. Op de gelijkvloers van het gebouw vind je voorzieningen en een brasserie. Ondergronds beschikt het gebouw over een parkeergarage met oplaadpunten voor elektrische wagens. (Partnerbijdrage)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter