Nieuws
‘Er gebeurt van alles in de Mall’

De politie heeft de handen vol aan incidenten in en rond de Mall. In 2021 ging het om 465 gevallen. Dat waren er 87 meer dan in 2020 en 119 meer dan in 2019. ,,Er gebeurt van alles in de Mall’’, aldus de lokale politiebaas Ronald de Haas in een gesprek met gemeenteraadsleden. Bij de incidenten gaat het om verkeersproblemen, winkeldiefstal, zakkenrollerij, overlast van jeugd, mishandeling, bedreiging en problemen in de horeca. De politie verwacht in de toekomst nog veel meer werk te krijgen in en rond de Mall. Daarbij wordt uitgegaan van 1 miljoen bezoekers per maand. Overigens blijken op de parkeerplaatsen in en rond de Mall de nodige automobilisten die een andere wagen aanrijden, gewoon weg te rijden van de plaats waar dat gebeurde. Ook daarvoor moet de politie regelmatig ter plaatse komen. De Haas ging niet in op de rol van de beveiligingsdienst die de eigenaren van de Mall, Westfield-Unibail-Rodamco, zelf ingehuurd hebben om de orde in het winkelcentrum te handhaven.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter