Nieuws
Holiday Inn Voorburg; het knalfeest komt nog

Het grote openingsfeest moet nog komen. Daarmee wordt gewacht totdat de coronamaatregelen zijn versoepeld en er ook internationaal weer wat meer kan. Desondanks heeft het Holiday Inn hotel, Stationsplein Voorburg, op 22 december de deuren geopend.

Manager Rob Timmermans: ,,De tijd is er nu niet naar een grootse opening te organiseren. Dat doen we pas als we ook echt open mogen van de overheid en Nederland niet meer rood gekleurd is op de kaart zodat ook buitenlandse reizigers kunnen komen. Er is nu geen reden voor een knal feest.’’

Toch loopt de manager trots rond in het uit 1993 daterende pand dat per 1 oktober 2020 gehuurd wordt van eigenaar Frank Vogel. In tegenstelling tot de eerdere verwachting dat er met wat kleine aanpassingen in het voormalige Mövenpick-hotel volstaan kon worden, is het gebouw van onder tot boven aangepakt.

,,We hebben alles gestript en alles vernieuwd. Ook de leidingen. Alleen de liften zijn nog overgebleven’’, aldus Rob. ,,We hebben de opening ook steeds uitgesteld. Van 1 juli naar 1 oktober naar 1 december. Uiteindelijk zijn we toch maar open gegaan. De periode rond kerstmis en oud en nieuw zaten we echt goed vol. Nu mondjesmaat.’’

Op de begane grond is een hele nieuw lobby gekomen waar mensen kunnen komen zitten, werken, iets eten of drinken en ook een kleine meeting kunnen houden, inclusief tv- en computergebruik. Daarnaast is er een businesscenter ingericht voor de zakelijke reiziger.

Van de oude vergaderzalen is er één overgebleven; goed voor 20 mensen. Daarnaast is de hele ruimte gevuld door restaurant Miss Jones, een concept van Rein Rambaldo. Hier is hier waar gasten van het hotel maar ook andere bezoekers straks, als de horeca weer open gaat, kunnen ontbijten, lunchen en dineren.

Alle kamers zijn opnieuw ingericht. Coronaproof, hetgeen betekent dat alles digitaal gaat. Een magazine, boek, schrijfblok met pen is er niet meer te vinden.

Holiday Inn was op zoek naar een aanvulling op de faciliteiten die men al in Den Haag heeft. Vandaar de keuze voor Voorburg waarbij de ligging aan de snelweg en bij het spoor/openbaar vervoer een belangrijke overweging was. Het hotel heeft 125 kamers, goed voor 280 gasten. Ondergronds is er plek voor 45 auto’s.

Een rondgang leert dat alles er strak uit ziet. Her en der is alleen nog wat ‘afstylen’, zoals Rob het noemt, nodig. De fitnessruimte op de bovenste etage krijgt nog een kleurtje, de ruimte tussen het hotel en de buren (kantoor Voorhaghe) krijgt een groene inrichting.

Verder zijn er nog de nodige plannen. Miss Jones wil een terras voor de deur. Er wordt gekeken naar een terras op het Stationsplein zelf. De straat voor het hotel zelf moet ‘opgekrikt’ worden, onder meer door het aanleggen van verkeersdrempels. ,,Er wordt hier nu veel te hard gereden’’, aldus Rob.

De hotelketen is inmiddels lid van de ondernemersvereniging Huygenskwartier. Welkomsgeschenken voor klanten koopt men lokaal in. En gasten krijgen via een speciaal arrangement bij overnachting en ontbijt een voucherboekje waardoor ze bij aankopen in het Huygenskwartier korting krijgen, of het product zelfs gratis mogen meenemen.

Het management kijkt daarnaast richting Binckhorst en heeft al contacten gelegd met ADO Den Haag. ,,We staan nog maar pas aan het begin’’, stelt Rob. Rest de naamgeving Holiday Inn The Hague Voorburg. ,,Dat The Hague is voor de internationale gast. Wie weet tenslotte waar Voorburg ligt?’’

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter