Nieuws
‘Nee’ tegen tram/lightrail door Voorburg

CDA-gemeenteraadslid Jan Hendriks zegt ‘nee’ tegen de komst van een hoogwaardige openbaar vervoer verbinding (HOV) tussen Den Haag CS, Binckhorst en Station Voorburg als het een tram of lightrail zou worden. ‘Meer dan een elektrische bus moet het niet worden’, aldus het gemeenteraadslid, woordvoerder van zijn fractie op dit onderwerp, in een tweet. ‘Zeg maar ‘nee’ tegen dit HOV’, aldus Hendriks in een verwijzing naar de laatste informatie die gemeenteraadsleden dinsdagavond over het project kregen. ‘Lopen we alweer tegen allerlei aannames aan die de uitkomst van het onderzoek te zeer beïnvloeden’, gaat hij verder. In mei willen rijksoverheid, provincie, Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) en de gemeenten Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Rijswijk een masterplan voor het project presenteren inclusief een voorkeurstracé. Definitieve beslissingen zouden begin 2023 moeten vallen, ook over een aftakking naar Rijswijk/Delft die door Voorburg-West zou moeten lopen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter