Nieuws
SGP doet niet mee aan gemeenteraadsverkiezing

De SGP doet niet mee aan de gemeenteraadsverkiezing in Leidschendam-Voorburg. De partij is nog niet zo ver nadat ChristenUnie eind 2021 de samenwerking verbrak om zelfstandig aan de stembusgang te gaan deelnemen.

In 2014 deed ChristenUnie-SGP als combinatie mee aan de gemeenteraadsverkiezing. Lijsttrekker destijds SGP’er Jan-Willem Rouwendal. Die behaalde één zetel en kwam dus in de gemeenteraad. Na vier jaar ging de combinatie vanaf 2018 deelnemen aan een coalitie met VVD, CDA en PvdA. De ene raadszetel die men had hielp dat bondgenootschap aan een nipte meerderheid in de gemeenteraad: 18 van de 35 zetels. Jan-Willem Rouwendal werd wethouder van financiën.

Gedreven door het succes besloot ChristenUnie de band met SGP te verbreken. Om opnieuw een raadszetel te behalen moet men meer dan 1000 stemmen krijgen in maart. Dat aantal was in 2014 en 2018 ook goed voor een raadszetel. Alleen zaten daar toen zo’n 200 SGP-stemmen bij.

De SGP heeft zich zich bezonnen op de vraag met een eigen lijst deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. In dat kader zijn er ook een aantal voorbereidende gesprekken gevoerd over de invulling van de kandidatenlijst een dergelijke. ‘Alles afwegende is besloten dat de SGP nog niet zover is om zelfstandig mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen’, zegt de partij nu in een verklaring.

Mensen die SGP hadden willen stemmen worden opgeroepen zich bij de partij te melden om een toekomstige samenwerking te bespreken. Het e-mailadres sgpleidschendamvoorburg@gmail.com

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter