Nieuws
VVD en GroenLinks willen meer strooibakken

B&W moeten in het winterseizoen bij zoveel mogelijk gemeentelijk vastgoed, wijkcentra, servicekantoren, kinderboerderijen, scholen, gezondheidscentra en andere mogelijke locaties in de wijken strooibakken plaatsen zodat bewoners daar op een gemakkelijke en laagdrempelige manier gratis zout kunnen ophalen. Dat staat in een voorstel dat VVD-gemeenteraadslid Sabrina van den Heuvel en haar GroenLinks-collega Marie-Christine van der Gronde bij de gemeenteraad hebben neergelegd. Er wordt dinsdag over gestemd.

Volgens het duo is de gemeente verantwoordelijk voor veilige, goed onderhouden wegen en fietspaden. Voor de gebieden waar de gemeente niet kan strooien, moet de gemeente bewoners en ondernemers ondersteunen bij het begaanbaar houden van hun eigen straat. Niet iedere inwoner of ondernemer beschikt over een voorraad strooizout. De gemeente verstrekt wel gratis zout aan inwoners, maar die kunnen dat op slechts op twee afhaalpunten halen.

De gemeenteraadsleden vinden dat inwoners en ondernemers beter ondersteund zouden worden bij het bestrijden van gladheid met een afhaalpunt voor gratis zout in hun eigen buurt. Vandaar het voorstel. De plekken waar de strooibakken staan moeten door de gemeente ook ruim bekend gemaakt worden.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter