Nieuws
HTM BOA-controleurs met bodycam

Een aantal van de HTM BOA-controleurs is begonnen met een proef voor het gebruik van een bodycam. Eerder in 2021 testten zij al het draagcomfort en de bevestiging van zo’n camera tijdens het werk. Die test is goed verlopen en er volgt nu een test met het daadwerkelijk gebruik van zo’n bodycam. De HTM weet op basis van ervaringen elders dat van bodycam een preventieve werking uitgaat en dat het bijdraagt aan het gevoel van veiligheid van reizigers. Ook kunnen bodycamopnamen dienen als bewijslast bij incidenten. Vanwege de wet- en regelgeving op het gebied van privacy zijn er strikte voorschriften bij het gebruik van deze camera’s. Daarom worden tijdens de proef alle gemaakte opnamen geëvalueerd en beoordeeld op de juiste toepassing van de bodycam.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter