Nieuws
Kloppend hart van Meijendel mag verduurzamen

In duingebied Meijendel mag ‘het recreatieve hart’ een opknapbeurt krijgen. Dat heeft het College van de gemeente Wassenaar besloten op basis van de vergunningaanvraag van Dunea. Hiermee is een belangrijke stap gezet om voorzieningen in Meijendel te kunnen verduurzamen.

Dunea is blij met dit besluit. ,,Meijendel is één van de mooiste en waardevolle gebieden van Nederland en het ligt voor het grootste deel in Wassenaar. Wij zijn er trots op dit te mogen beschermen voor zowel drinkwater als de unieke natuurwaarde en een deel te kunnen openstellen voor het publiek. Daar horen voorzieningen bij die mensen laten genieten, maar op een duurzamere manier dan nu het geval is”, aldus Wim Drossaert, directeur van Dunea.

De bestaande voorzieningen, zoals de fietsenstalling, zijn toe aan een opknapbeurtDe buitenruimte wordt aangepast, zodat verschillende soorten bezoekers beter en veiliger hun weg vinden. Drossaert: ,,Met zonnepanelen en oplaadpunten voor elektrische fietsen en auto’s brengen we faciliteiten up-to-date en verkleinen we de CO2-uitstoot samen met bezoekers. Zo zorgen we samen voor een waardevol natuurgebied.”

De eerste duurzaamheidsstap werd bij de nieuwe inrichting van bezoekerscentrum De Tapuit al gezet. Drossaert: ,,Hier inspireren we jong en oud met kennis over natuur en drinkwater, maar ook met duurzaamheidstips. Maar het past ook bij Dunea om regenwater op te vangen en daarmee het toilet van het bezoekerscentrum door te spoelen.” De Brink, voor het bezoekerscentrum, wordt een punt waar je je (opnieuw) kunt oriënteren en informatie krijgt over het gebied. Er komt nieuwe bestrating, zitgelegenheid en bebording. De waterspeelplaats verhuist naar de speelweide. Deze krijgt een natuurlijkere inrichting, passend bij de natuurlijke omgeving. (foto Dunea)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter