Nieuws
Petitie voor leefbaarheidstoets bij bouwprojecten

De Burger Kracht Centrale (BKC) is een burgerinitiatief gestart over de leefbaarheid bij bouwprojecten in Leidschendam-Voorburg. Dit middels een online petitie die eenieder kan tekenen.

Bewoners willen van het begin af aan betrokken worden bij bouwplannen in hun omgeving, aldus BKC, omdat ze zich zorgen maken over de leefbaarheid van hun omgeving. De behoefte aan woningen is groot, de ruimte om te bouwen is klein. Door de late betrokkenheid van bewoners lopen de emoties vaak hoog op.

De BKC wil daarom een verplichte Leefbaarheids Effect Rapportage (LER) bij bouwprojecten. De LER is een instrument dat op basis van objectieve gegevens laat zien wat de effecten van bouwplannen zijn op de leefomgeving. De resultaten van een rapportage kunnen een belangrijke rol spelen in het overleg tussen bewoners, projectontwikkelaar en gemeente en in de besluitvorming in de gemeenteraad.

De BKC roept inwoners op de petitie te tekenen. De petitie wordt vervolgens aangeboden aan de gemeenteraad. De petitie kan getekend worden op http://www.petities.nl De naam van de petitie is Bouwen met de buurt in Leidschendam-Voorburg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter