Nieuws
Voorburgse musea zoeken nieuwe directeur

De Voorburgse musea Huygens Hofwijck en Museum Swaensteyn zoeken een nieuwe directeur. De huidige directeur, Peter van der Ploeg, gaat per 1 mei met pensioen. Mogelijk treedt hij toe tot het bestuur van beide musea. Sinds 1 januari werken die onder één naam: (Stichting) Huygensmuseum. Van der Ploeg was sinds februari 2011 directeur.

Het Huygensmuseum draait om beroemdheden uit de Gouden Eeuw en lang erna: vader Constantijn en zoon Christiaan Huygens. Het museum toont de relatie van de familie Huygens met de stadhouders, hun bijdrage aan de Nederlandse literatuur, geschiedenis en wetenschap. Eén van de locaties van het museum is de buitenplaats Hofwijck, alwaar vader Constantijn Huygens zijn buitenverblijf had en zoon Christiaan in 1688 is gaan wonen. De tuin van de buitenplaats symboliseert de mens naar voorbeeld van de Romeinse architect Vitruvius. In het Huygensmuseum, locatie Swaensteyn, is verder aandacht voor de eigen collectie, Prinses Marianne van Oranje en de Romeinse Limes.

Het museum beschikt over vijf medewerkers, belast met het produceren van tijdelijke tentoonstellingen, locatiebeheer, collectiebeheer, administratie, marketing, communicatie en officemanagement. Ook is het museum de lokale VVV. Aan beide locaties van het museum zijn bovendien 103 vrijwilligers verbonden. Volgens het bestuur van Stichting Huygensmuseum is de transitie naar één museum met twee locaties nog niet klaar en verdient een stevige doorontwikkeling. Daar zal de nieuwe directeur ook aan moeten werken.

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter