Nieuws
GBLV/Gemeentebelangen lijmt de brokken

Gemeenteraadslid Marien van Wijk is teruggekeerd bij GBLV. De door hem opgerichte partij LVSLokaal stopt en zal niet deelnemen aan de komende gemeenteraadsverkiezing. Ook voormalig GBLV-partijvoorzitter Ed Klaarhamer keert terug bij de GBLV. Hij was na zijn vertrek ook betrokken bij LVSLokaal.

GBLV-gemeenteraadslid Nico Hooijmans, tevens ombudsman van de partij, heeft GBLV echter de rug toegekeerd. Hij is uit de gemeenteraadsfractie gestapt en gaat als éénmansfractie in de gemeenteraad door tot aan de gemeenteraadsverkiezing op 16 maart.

Eind november ontstonden er binnen GBLV problemen rond de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezing. Nico Hooijmans eiste een verkiesbare plaats. Hij kreeg steun van een aantal fractieleden waaronder fractieleider Frank Rozenberg. Het gezelschap zei het vertrouwen in het bestuur onder leiding van Klaarhamer op. Dat bestuur vertrok vervolgens. Er kwam een nieuw interim bestuur onder leiding van Anjo van der Burgt.

Marien van Wijk stapte vervolgens uit onvrede uit de partij en startte LVSLokaal. Klaarhamer sloot zich daarbij aan.

Na een gesprek met het interim-bestuur liet Frank Rozenberg twee weken geleden weten niet meer op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezing te willen staan. Nico Hooijmans stapte op nadat hem bleek dat hij toch geen verkiesbare plaats op de lijst zou krijgen.

Marien van Wijk: ,,De onvrede die er voor zorgde dat ik uit de partij stapte is op een goede manier opgelost en uitgesproken. Dit moeten we nu achter ons laten en naar de toekomst kijken. Eén lokale partij is voor onze gemeente het beste.’’

Ed Klaarhamer: ,,Ook ik ben tevreden met dit resultaat. Jarenlang heb ik mij als bestuursvoorzitter van GBLV ingezet en de ingeslagen weg was niet de mijne. Maar nu de problemen zijn opgelost en uitgesproken, keer ik ook graag terug naar GBLV.’’

Anjo van der Burgt: ,,Door Marien van Wijk en Ed Klaarhamer weer terug te halen naar hebben we versplintering in de gemeenteraad kunnen voorkomen.” In een verklaring zegt de partij dat zij heeft laten zien veerkrachtig te zijn door ook moeilijke situaties het hoofd te kunnen bieden. Men kijkt nu vol vertrouwen naar de toekomst.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter