Nieuws
Eigenaren Nieuw Damplein boos op wethouder

De Vereniging van Eigenaren Nieuw Damplein Leidschendam is boos op wethouder Astrid van Eekelen. Men verwijt de bestuurder van VVD-huize ‘bestuurlijke desinteresse voor het leefklimaat en de economische ontwikkeling van het Damcentrum’. Dat blijkt uit een brief die de Vereniging heeft gezonden aan Louise Kortman, fractieleider van de VVD in de gemeenteraad. ‘Wij zijn buitengewoon ongerust over deze houding van de wethouder en voor de gevolgen daarvan voor het woon- en werkgebied rondom de sluis’.

De bestuurlijke desinteresse hangt de Vereniging op aan twee voorvallen waarbij men de wethouder benaderde doch door haar genegeerd werden. Het gaat daarbij om de plaatsing van een verkeersbord ‘doorgaand verkeer’ op de hoek van het Damplein/Plaspoelstraat in augustus vorig jaar en een bijdrage van de Vereniging voor een evaluatie van het ondernemings- en vestigingsklimaat in het Damcentrum.

In augustus protesteerde de Vereniging tegen het verkeersbord omdat dit niet strookt met alle pogingen sluipverkeer door het Damcentrum tegen te gaan en doorgaand verkeer ook niet hoort in een verblijfsgebied als het Damcentrum. Ondanks het tot twee maal toe vragen om een reactie kwam die niet. ‘U zult begrijpen dat wij deze gang van zaken totaal beneden peil vinden. Een afwijzing van ons verzoek zou niet prettig zijn. Maar het volledig negeren van de brief èn van twee rappels kan alleen maar tot de conclusie leiden dat uw wethouder geen belangstelling heeft voor het leefklimaat in het Damcentrum’.

Ook op de evaluatie inzake het slechte vestigings- en ondernemersklimaat in het Damcentrum kwam geen reactie. ‘Wij zien de bedrijfsruimten op de Damlaan afglijden door het vertrek van hoogwaardige winkels. We zien de ontwikkeling van het winkelgebied stagneren op het niveau van een lokaal winkelcentrum, allereerst door de structureel slechte bereikbaarheid van de parkeergarage. Daarop is uitsluitend een bevestiging van ontvangst gekomen, nooit is er enige poging door de wethouder gedaan om met ons hierover verder in contact te treden’.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter