Nieuws
Bram van Popering haakt af

Bram van Popering, raadscommissielid voor GBLV, houdt het voor gezien. Aanleiding vormen de meest recente gebeurtenissen binnen de partij, met name bij het vaststellen van een nieuwe kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezing medio maart. In een online algemene ledenvergadering van de partij eerder deze week heeft hij laten weten niet meer bij de partij te willen horen.

Van Popering staat niet op de kandidatenlijst voor de aanstaande gemeenteraadsvergadering. In 2018 bezette hij nog een dertiende plek op de GBLV-lijst. Van Popering heeft zich vooral ingezet op het terrein van burgerparticipatie. Binnen de gemeenteraad had hij daarvoor een werkgroep opgezet. Betrokkene zelf laat desgevraagd weten zich nog te beraden. ,,Ik heb niet gezegd ‘ik ben weg’.’’ Hij erkent echter wel dat de opzegging van het GBLV-lidmaatschap in zijn hoofd al geschreven is.

Bij GBLV wordt inmiddels ontkend dat de vaststelling van de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezing door de partijtop als dictaat is voorgelegd aan de leden. Er is eerst gevraagd om de achterban zich in de lijst kon vinden. Daarna is er gestemd over posities als degenen die op die plekken stonden vonden dat zij te laag op de lijst verschenen. Ze mochten middels een pitch duidelijk maken dat zij beter hadden verdiend waarna de leden stemden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter