Nieuws
Jongerenwoningen aan Vlietweg Leidschendam

Wibaut Projectontwikkeling ziet kansen aan de Vlietweg 3 in Leidschendam, waar nu timmerfabriek Groenewegen (Haalhout) gevestigd is, een woongebouw voor jongeren tussen 18 en 28 jaar te realiseren. Het gaat om 138 éénkamerwoningen waarvan 80 procent in de sociale huursector. Op 7 februari wil men de omwonenden over de plannen informeren.

Bij de bouw gaat het om het zogenoemde 1828-concept: betaalbare woningen voor (werkende) jongeren die geen woning kunnen vinden omdat die te duur zijn, ze geen hypotheek kunnen krijgen of al heel lang op de wachtlijst voor een sociale woning staan.

De jongeren wonen in een eigen studio of appartement met keuken en badkamer, met ín het gebouw gedeelde voorzieningen. Zoals een plek om te gamen, sporten of film te kijken. Maar ook een gemeenschappelijk terras, wasbar, een deelauto en andere plekken waar de bewoners kunnen socializen.

‘Zo heb je jouw eigen woonruimte en deel je de spullen of ruimtes waar je minder gebruik van maakt. Delen is het nieuwe hebben’, aldus de bedenkers van het concept.

Wibaut Projectontwikkeling verbouwt nu de Fonteinkerk in Voorburg West tot 19 appartementen: 8 in de oude kerk en elf er bovenop.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter