Nieuws
Nationale tuinvogeltelling start vandaag

Vandaag, zaterdag en zondag is het de Nationale Tuinvogeltelling. Vorig jaar werden de koolmees, kauw en merel het meeste geteld in Leidschendam-Voorburg. Op landelijk niveau waren dat de huismus, koolmees en pimpelmees. Telt u dit jaar ook (weer) mee?

Vogelbescherming organiseert de telling samen met Sovon Vogelonderzoek Nederland. De Nationale Tuinvogeltelling levert een momentopname van de aantallen vogels die in Nederlandse tuinen aanwezig zijn. In combinatie met de resultaten van andere tellingen, wordt bekend hoe de vogels in onze tuinen zich ontwikkelen en kunnen we ze beter helpen en beschermen.

Tel op 28, 29 en 30 januari 1 keer een half uur de vogels in uw tuin of op uw balkon. Vliegen de vogels alleen maar over uw tuin? Die tellen niet mee. Noteer alle waarnemingen van een soort. Geef alleen het hoogste aantal door van een soort die u tegelijk heeft gezien. Dus: ziet u in uw tel-halfuur 3 koolmezen tegelijk en even later 5 koolmezen? Dan geeft u door: 5 koolmezen. Uw telling geeft u uiterlijk maandag 31 januari vóór 12 uur door via een telformulier. Het formulier en meer uitleg en informatie vindt u op de website van de Nationale Tuinvogeltelling.

Overigens kunt u zondag 30 januari ook vogels gaan tellen in Stadstuin Rusthout, Noordsingel Leidschendam. Vanaf 10.30 uur bent u welkom.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter