Nieuws
Wethouder weerspreekt raadslid

Subsidies voor isolatie en een groen dak alsmede een korting op rente die betaald moet worden voor leningen waarmee energiebesparende maatregelen worden bekostigd, worden goed gebruikt. De idee dat dat niet zo is komt door een foutieve interpretatie van gegevens die de gemeente eerder aan de gemeenteraad verstrekte.

Dat stelt wethouder Jan Willem Rouwendal in antwoorden op vragen van CDA-gemeenteraadslid Jan Hendriks. Die constateerde op grond van gemeentelijke informatie dat de subsidieregeling voor isolatie en groen dak vorig jaar maar voor 35,9 procent van de beschikbare 350.000 euro was gebruikt; de rentekorting voor 28 procent van de beschikbare 250.000 euro.

Daarnaast wees Hendriks erop dat de reductie van CO2-uitstoot (broeikasgassen) in 2021 binnen de gemeente maar 7,8 procent was tegen 58,8 procent in 2020.

Volgens Rouwendal betrof de informatie over de subsidies en rentekorting de periode 1 februari – 1 november 2021. Dus niet het hele jaar. Van de 350.000 euro subsidie is 340.000 euro verleend. Over de rentekorting geeft de wethouder geen cijfers. Wel stelt hij dat de CO2-reductie lager uitvalt omdat zonnepanelen nog niet zijn meegerekend. Die gegevens komen pas in april/mei beschikbaar.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter