Activiteiten
Vier nieuwe leden ArtiBrak tonen werk

Tussen maandag 2 en zondag 27 februari tonen vier nieuwe leden van kunstenaarsvereniging ArtiBrak hun werk. Zij doen dat in galerie ArtiBrak, Herenstraat 44 Voorburg. De tentoonstelling is geopend woensdag t/m vrijdag en zondag13-17 uur, zaterdag 12-16 uur. De officiële opening is zaterdag 5 februari 15.00 uur.

Margot de Jongh creëert en ontwikkelt vormen in verschillende materialen, waarbij haar voorkeur uitgaat naar steen en brons. Haar beelden zijn zowel figuratief als half-abstract; de vormgeving is over het algemeen organisch met een vleugje mathematiek. Haar werken gaan over wat haar inspireert en beroert: van buiten naar binnen en van binnen naar buiten.

Als architect heeft Ton Remmers iets met huizen en gebouwen. Hij schildert ze met plezier, maar steekt er vervolgens de draak mee. In zijn schilderijen kan hij er heel vrij mee om gaan. Soms maakt hij het complexer, een andere keer sterk vereenvoudigd. Hij beschouwt het als een spel, met vaak een onverwacht of onbedoeld eindresultaat en speelt daarbij uitgebreid met kleur, van heel ingetogen tot uitbundig. Hij schildert op basis van meestal een reëel gegeven, een bestaande plek in de stad, of een plek aan de haven.

De beelden van Peter Paul Verroen kenmerken zich door een schijnbaar onaffe rauwheid en door een koppeling tussen beeld en poëzie. Met geringe ingrepen probeert hij de illusie van een herkenbaar beeld op te roepen in zijn beelden, die bestaan uit een combinatie van hout en steen. Niet in de zin van een hartvormig steentje als hart te tonen, maar door te proberen de (verborgen) vorm in een vorm te tonen. Hij ‘veinst’ als het ware vormen. Bij zijn werken schrijft Peter Paul gedichten. “Door te verwoorden wat mijn beelden tonen, hervorm ik ze. Ik probeer te beschrijven wat zich slechts laat associëren’, aldus Peter Paul.

De stenen beelden van Karin Bervoets zijn een mix van figuratieve en (half)abstracte vormen. Haar beelden zijn vooral geïnspireerd door flora en fauna en de menselijke vorm en abstracties daarvan. De ene keer laat ze zich leiden door de vorm die uit de steen zelf voortkomt, een andere keer probeert Karin met een vooropgezet plan de steen naar haar hand te zetten. Dat levert dan ook heel verschillende beelden op.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter