Nieuws
Game om jeugd bewust te maken van XTC-wereld

De politie heeft een game ontwikkeld om jongeren bewuster te maken van de wereld achter XTC. De game stimuleert jongeren om met hun vrienden, ouders of leraren te praten over synthetische drugs. ‘

,,De politie is samen met jongeren rond de tekentafel gaan zitten”, zegt Marloes Lippens ,,Wat weten ze van XTC en wat weten ze niet? Wat willen ze weten en hoe willen ze dat te weten komen? Daarop ontstond de XTC-game. Een serious game waarin de politie niet expliciet zegt wat goed of slecht is. De lichte vormgeving in combinatie met een onderwerp als XCT zorgt voor een ongemakkelijk gevoel bij de gamer. Door dat ongemakkelijke gevoel wordt de speler aangezet tot nadenken en gestimuleerd om over XTC te praten met vrienden, vriendinnen, ouders en leraren.”

Wie het spel speelt, komt terecht in een festivalomgeving. De gamer krijgt ‘een rondleiding’ door de gehele keten van de XTC-productie. Van het inkopen van grondstoffen, het maken van pillen, het dumpen van drugsafval, dealen van pillen tot het gebruik van XTC op een festival.

De jongeren gaven tijdens de ontwikkeling van de game aan dat ze communicatie vanuit de overheid snel belerend vinden en daarom negeren. Om de doelgroep onbevooroordeeld de game te laten spelen, is de game november 2021 gelanceerd. De game is inmiddels al meer dan 8000 keer gespeeld. Eerst gisteren heeft de politie bekend geopenbaard dat zij de game heeft gemaakt. De game speel je via de url: www.ikxtcwatjijnietziet.nl De game kan worden gespeeld op een telefoon, tablet of pc. (foto politie)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter