Mening
U zegt het maar: Het kan zo niet doorgaan

‘Er gebeurt van alles in de Mall’ zei politiebaas De Haas onlangs in Vlietnieuws. Dat is dat winkelcentrum dat er volgens de verantwoordelijk wethouder er nu eenmaal is en waar wij, u weet het vast nog wel, van moeten genieten. Van verkeersproblemen, winkeldiefstal, zakkenrollerij, overlast van jeugd, mishandeling, bedreiging, problemen in de horeca en een verpauperende omgeving dus. Dat winkelcentrum dat door de inspanningen van de wethouder op het bordje van een tramhalte genoemd wordt, maar waar de veilige oversteekplaats nu weg is.

Maar de veroorzaakte problemen zijn eenvoudig te beperken, door even ‘out of the box’ te denken. Nu de Utrechtsebaan gerenoveerd wordt, is daardoor ook de verkeersdruk in Leidschendam-Voorburg extra toegenomen. De periode waarin die renovatie uitgevoerd wordt, biedt een uitgelezen gelegenheid een proef te doen. Het wegennet in de gemeente valt onder de verantwoordelijkheid van het gemeentebestuur. Dat zou wegens onacceptabele overlast moeten besluiten de toegang tot de parkeergarages van de Mall of The Netherlands af te stuiten. Daarmee is er geen reden meer om met de auto naar het winkelcentrum toe te gaan. Precies wat met eerdere, ondoordachte proeven gepoogd werd te bereiken.

In de tussentijd kan de exploitant van de Mall (op eigen kosten) de parkeergarages (deels) ombouwen zodat er fietsen en scooters in geplaatst kunnen worden. De rondslingerende fietsen rond de Mall zijn al lang een doorn in het oog van de omwonenden en voetgangers die zich er langs moeten wringen. Dat is dan verleden tijd. Een nettere, veiliger omgeving, schonere lucht en ruimte voor de politie belangrijke taken uit te voeren. Er is eerder aangekondigd dat het parkeerbeleid strenger gehandhaafd zal worden. Mooi! Dat is zo’n belangrijke taak van de politie en gemeentelijke handhaving die dan in de omliggende wijken foutparkeerders kunnen verbaliseren.

Maar dit gaat niet gebeuren. Want dan zou het gemeentebestuur iets voor de burgers doen. Daar is het niet aan gewend. Dan zou het belastinggeld aan hen besteed worden in plaats van aan de projectontwikkelaars. Dat kan écht niet!

Politieke voorkeuren zijn niet het probleem in onze gemeente. Prima dat daar verschillen in zijn. Het zijn de ondeskundige gemeentebestuurders die de problemen veroorzaken. Overstappen van oppositie naar coalitie, afbrokkelende-, en weer lijmende partijen, niet op de hoogte zijn van de verhouding provincie-gemeente, een dubieus moskee-onderzoek en doen alsof de financiën op orde zijn. En de schade daarvan moet worden hersteld met belastinggeld.

Maar daar is een oplossing voor. Op 16 maart, de gemeenteraadsverkiezing. Wij moeten laten merken dat wij de vernieling van de gemeente niet langer te dulden. Alle partijen hebben ongetwijfeld ook andere kandidaten op de kieslijst staan dan die het huidige gemeentebestuur vormen. Geef hen een kans! Het kán zo niet doorgaan. Er moéten sociale woningen gebouwd worden en wellicht hoeven de lasten niet omhoog als niet gerepareerd moet worden wat niet kapot wordt gemaakt. Als u in het stemhokje doet wat u altijd deed, krijgt u wat u altijd kreeg… Kortom, er moeten nieuwe mensen komen met nieuwe inzichten en met oog voor het belang van de burgers. Gaat er toch iets gebeuren?

(M.V.)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter