Nieuws
Drukte door bouwwerkzaamheden in Voorburg West

In Voorburg-West telt men een aantal bouwprojecten die op korte afstand van elkaar gebouwd worden of die nog in ontwikkeling zijn. Het gaat om de bouw van een aantal woningen op de voormalige Pleunislocatie, de bouw van het Integraal Kindcentrum Heeswijk en de transformatie van de Fonteinkerk naar woningen. Daarnaast zijn er plannen voor de herontwikkeling van de locatie van het Diaconessenhuis.

De bouwwerkzaamheden van IKC Heeswijk, de woningen op de Pleunislocatie en de Fonteinkerk in Voorburg-West zijn volop aan de gang. Ook vinden er herbestratingswerkzaamheden plaats in de Willemstraat en werkt Dunea op een aantal plekken in de buurt aan kabels en leidingen. De komende periode kunnen deze werkzaamheden mogelijk voor meer overlast in de buurt zorgen, bijvoorbeeld door bouwverkeer of busjes van (onder)aannemers.

Op het terrein van de voormalige tegelhandel Pleunis aan het Westeinde worden 6 woningen gerealiseerd. Op deze locatie aan de Vliet worden 2 eengezinswoningen en 4 appartementen met parkeerplaatsen gebouwd. De gemeente bouwt een integraal kindcentrum (IKC) aan de Heeswijkstraat. Het nieuwe schoolgebouw met gymzaal voor basisschool Pius X wordt gecombineerd met buitenschoolse opvang. Er komt ook een kinderdagverblijf en peuterspeelzaal.

Projectontwikkelaars Wibaut en AIVM ontwikkelen een plan om het kerkgebouw te transformeren tot woningen. Het plan is om op de kerk 3 woonlagen bij te bouwen. Tenslotte is de Stichting Reinier de Graaf Groep (RdGG) met de gemeente in overleg over een mogelijke herontwikkeling op de locatie van het Diaconessenhuis. (foto gemeente LV)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter