Nieuws
GroenLinks pleit voor hogere lasten

Een toekomstig college van B&W zal ook naar een lastenverhoging moeten kijken als de gemeente in financiële problemen komt door een lagere uitkering van het rijk. Dat stelt GroenLinks-gemeenteraadslid Jeroen van Rossum in vragen aan B&W. Aanleiding vormt een brief van wethouder Jan Willem Rouwendal aan de gemeenteraad van 18 januari. Daarin gaf de bestuurder aan dat een nieuwe verdeling van het zogenoemde gemeentefonds Leidschendam-Voorburg jaarlijks 1,8 miljoen euro gaat schelen. Dat maakt bezuinigingen noodzakelijk. Vlietnieuws heeft over de brief bericht. Dat was voor Van Rossum aanleiding voor zijn vragen. Hij wil weten waarom Rouwendal alleen over bezuinigingen rept en niet over andere opties zoals lastenverhoging. In het verkiezingsprogramma 2022-2026 dat GroenLinks voor de gemeenteraadsverkiezing heeft opgesteld staan lastenverhogingen als optie om nieuw beleid te financieren.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter