Nieuws
Zorgen over bouwplan Rijnlandsstraat

VVD en D66 hebben vele vragen bij het voornemen om aan de Rijnlandstraat, hoek Oude Trambaan in Leidschendam 38 woningen alsmede een parkeergarage te realiseren. Het plan wordt op 22 februari in de gemeenteraad besproken, die moet er een verklaring van geen bezwaar voor afgeven. Van de 38 woningen zijn er 25 appartementen en dertien ééngezinswoningen. Die laatsten komen in de Rijnlandstraat te staan.

D66-gemeenteraadslid Peter van Dolen: ,,De nieuwe plannen roepen bij D66 vragen op. Zoals hoe het zit met het parkeren, is daarvoor straks wel voldoende ruimte voor bewoners en omwonenden? Hoeveel gaat de huur van de appartementen bedragen? Hoewel bedragen niet zijn genoemd vreest D66 dat er onevenredig hoge huren zullen worden gevraagd, omdat het project geen sociale woningbouw kent. De huidige markt maakt het risico van huurspeculatie zeer wel mogelijk. En als de huren buitensporig blijken, moet de gemeente daar dan aan willen meewerken?’’

,,We hebben veel vragen die door de wethouder moeten worden beantwoord. En ja we moeten bouwen, ook binnenstedelijk. De woningnood is veel te hoog zeker voor starters en mensen met een gewone beurs. Maar ook de markt voor ouderen die graag hun eengezinswoning willen inruilen voor een kleinere woning, maar nu door de hoge prijzen blijven zitten waar ze zitten. Dus we zijn niet direct tegen het plan maar de vragen moeten wel goed worden beantwoord.”

Bart Eleveld, VVD-gemeenteraadslid, heeft schriftelijke vragen aan de wethouder gesteld. ‘Wat is de afstand tussen de gevel van Halte Damhof en de gevel(s) van de nieuwbouw aan diezelfde zijde? Wat is de hoogte (in meters) van Halte Damhof en wat zijn de hoogtes in meters van het nieuw te bouwen appartementencomplex?‘

‘Is het mogelijk achter de woningen/bedrijven van de Damlaan te keren met een auto of bestelbus? Zo ja, waar precies? Klopt het dat er geen doorgaande route is tussen de Oude Trambaan en de achterkant van de woningen/bedrijven aan de Damlaan? Betekent dit dat iedereen bezoeker over de recht van weg tussen de nieuwbouw door heen en terug moet? In een eerder voorstel was er een doorgaand pad ingetekend vanaf de Oude Trambaan achter de woningen/bedrijven langs tot aan het Veur Theater. De bewoners waren daar toen op details na mee akkoord. Waarom is dat plan niet verder uitgewerkt?’

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter