Activiteiten
RKAVV stelt vertrouwenspersoon grensoverschrijdend gedrag aan

RKAVV heeft een vertrouwenspersoon grensoverschrijdend gedrag aangesteld: Miranda Remmerswaal. Dat heeft het bestuur van de voetbalvereniging bekend gemaakt. Het bestuur heeft daarbij de volgende verklaring uitgegeven:

‘Wie de media volgt kan er nauwelijks om heen. Ook wij als RKAVV niet. Wij willen staan voor een vereniging die een veilige en prettige omgeving biedt. Wij stellen ons tot doel dat iedereen met plezier kan sporten en bewegen en zich daarbij welkom en geaccepteerd voelt.

Wat is grensoverschrijdend gedrag? Eigenlijk komt elke vorm van ongewenst gedrag in aanmerking zoals: intimidatie, treiteren, pesten, discriminatie, ongewenst seksueel gedrag of mishandeling. Uiteindelijk bepaal jij zelf welk gedrag of welke handeling voor jou grensoverschrijdend en/of ongewenst is. Het oordeel of bepaalde gedragingen (verbaal of lichamelijk) toelaatbaar zijn of niet, is voor iedereen anders en dus persoonlijk. Wat voor jou aanvaardbaar is, hoeft dat niet te zijn voor een ander.

Met grensoverschrijdend gedrag brengt men een ander schade op fysiek, mentaal of emotioneel vlak toe. Het is belangrijk dat ieder lid, trainer, begeleider, ouder of welke vrijwilliger dan ook, zich veilig en geaccepteerd voelt. Onderzoek in opdracht van NOC*NSF en het ministerie van VWS heeft uitgewezen dat bijna de helft van de sporters als kind te maken heeft gehad met grensoverschrijdend gedrag dat indruk maakte.

Vooruitlopend op al het voorgaande en de actualiteit heeft RKAVV er daarom gekozen om een vertrouwenscontactpersoon toe te voegen aan ons team. Wij hebben Miranda Remmerswaal bereid gevonden om deze rol te vervullen. Miranda volgt op dit moment via NOC*NSF de opleiding Vertrouwenscontactpersoon. Deze opleiding heeft Miranda bijna afgerond. Miranda zal dan klaar staan voor de leden, de vrijwilligers, de ouders en het bestuur van RKAVV.

Indien je naar jouw gevoel het idee hebt dat je te maken hebt met grensoverschrijdend gedrag, hetzij bij jezelf of in jouw omgeving, dan is Miranda het aanspreekpunt. Tijdig melden, er over praten en zorgen dat er vroegtijdig een einde gemaakt wordt aan een ongewenste situatie, maakt dat deze niet verergert en dat herhaling voorkomen wordt’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter