Nieuws
‘Nee’ tegen bouwplan Damcentrum Leidschendam

Een meerderheid in de gemeenteraad zegt ‘nee’ tegen de bouw van 25 appartementen en 13 eengezinswoningen op de hoek Oude Trambaan/Rijnlandstraat in het Damcentrum Leidschendam. Dat bleek tijdens een vergadering van een commissie van de gemeenteraad over het plan.

De bezwaren kwamen van Jan Hendriks (CDA), Bart Eleveld (VVD), Marien van Wijk (GBLV) en Peter van Dolen (D66). Getracht zal nu worden die door een schouw ter plekke van gemeenteraadsleden, ontwikkelaar, ambtenaren en wethouder Jan Willem Rouwendal weg te nemen. Een definitief besluit moet dan nog voor de gemeenteraadsverkiezing van 16 maart vallen.

De gemeenteraadsleden hebben bedenkingen bij: het aantal parkeerplaatsen op eigen terrein (te weinig), de in- en uitrit van een ondergrondse parkeergarage (bij Oude Trambaan; te gevaarlijk), het effect van het plan voor bewoners en bedrijven aan de Damlaan (toegang vanuit Rijnlandstraat wordt belemmerd; recht van weg wordt niet gerespecteerd).

,,Te veel op een klein terrein’’, aldus Jan Hendriks. ,,Er zijn heel veel kritiekpunten.’’ ,,Ik heb veel twijfels’’, zo vulde Bart Eleveld aan. ,,Heel veel zorgen.’’ Marien van Wijk: ,,Er zijn bedenkingen zat bij dit plan.’’ Peter van Dolen stelde ronduit dat zijn fractie tegen het bouwplan zal stemmen.

De opmerking van wethouder Jan Willem Rouwendal dat er helemaal geen nieuwe woningen komen als de gemeenteraad het plan afwijst, viel niet in goede aarde. Marien van Wijk zei daar ‘kriebelig’ van te worden. Jan Hendriks verweet de wethouder zwart-witdenken en gaf aan zich onder druk gezet te voelen.

Het bouwplan is het laatste onderdeel van het Masterplan Damcentrum waarmee 18 jaar geleden gestart werd aan de ombouw van dit deel van de gemeente.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter