Nieuws
Nieuw Behandelcentrum naast Diaconessenhuis

De polikliniek van de Reinier de Graaf-ziekenhuisgroep is geopend; een week later dan gepland. Het gebouw staat naast het Diaconessenhuis in Voorburg-West. Dat ziekenhuis zal worden afgebroken om plaats te maken voor woningbouw.

Met de polikliniek focust Reinier de Graaf op levensloopgeneeskunde, preventie en intensieve samenwerking met zijn (zorg)partners. Het gezamenlijke doel: het voorkomen van ziektes en het bevorderen van de gezondheid van mensen in elke levensfase.

In het ‘Behandelcentrum Voorburg’, zoals de polikliniek formeel wordt aangeduid, kunnen patiënten terecht voor onderzoek en diagnostiek op diverse poliklinieken, bloedafname, radiologie en het Fertiliteitscentrum.

Carina Hilders, directievoorzitter van het Reinier de Graaf: ,,Met de komst van dit Behandelcentrum zijn patiënten in deze regio verzekerd van laagdrempelige medische zorg, dicht bij huis. Maar we gaan nog een stap verder: we bieden een nieuwe manier van zorg om mensen te helpen om zo lang mogelijk gezond te blijven. Zo kijken we veel meer buiten onze ziekenhuismuren hoe we iemands gezondheid kunnen versterken. We zetten in op preventie, stimuleren een gezonde leefstijl en gaan intensiever samenwerken met onze partners. Samen willen we het risico op ziektes verkleinen en waarde toevoegen aan de gezondheid en de kwaliteit van leven van mensen.”

Om die ambitie te realiseren wordt ook het juiste moment van zorg bieden steeds belangrijker. Dit komt terug in de ‘levensloopgeneeskunde’. Evert van Santbrink, gynaecoloog en directeur van het Fertiliteitscentrum: ,,Centraal staat het principe dat gebeurtenissen in de levensloop een voorspeller kunnen zijn van zorg op een later moment in het leven. Zo kan een probleem tijdens de zwangerschap het risico op gezondheidsproblemen op oudere leeftijd voor het kind vergroten. Tijdens mijn spreekuur leg ik stellen met een kinderwens uit wat de impact is van een ongezonde leefstijl op vruchtbaarheid en de mogelijke gevolgen voor hun toekomstige kind. Zo proberen we samen de kans op een zwangerschap te vergroten én kinderen een zo gezond mogelijke start te bieden. Het nut van het bevorderen van de gezondheid begint dus al voor de zwangerschap.” (foto RdeG)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter