Nieuws
Overgoo-parkeren voor Mall-bezoekers

In weerwil van eerdere toezeggingen bekijken B&W de mogelijkheid om Mall-bezoekers te laten parkeren in een nog te bouwen parkeergarage op bedrijfsterrein Overgoo. Van daar af zou men dan met tram 19 naar het winkelcentrum moeten gaan.

Voor Overgoo ligt er een plan om er 700 woningen neer te zetten. Voor bewoners en bezoekers zou er een parkeergarage met 450 plekken moeten komen aan de Noordelijke verbindingsweg; de weg tussen A4/N14 en de Vlietweg.

Eind vorig jaar liet verantwoordelijk wethouder Jan Willem Rouwendal de gemeenteraad nog weten dat de te bouwen parkeergarage niet voor Mall-bezoekers was. Zijn collega Astrid van Eekelen heeft parkeren op Overgoo echter meegenomen als optie om de bereikbaarheid van de Mall te verbeteren.

,,In eerste instantie kijken we naar een P&R in Leidschenveen. Bij het Castellum of ergens anders. Maar daar hebben we Den Haag voor nodig. Dat ligt veel meer voor de hand dan Overgoo. Overgoo heeft zeker niet de voorkeur. En met openbaar vervoer bij Overgoo zijn we bezig. Dat zou heel mooi aansluiten op een eventuele P&R daar.’’

Al eerder werd duidelijk dat een te bouwen halte voor tram 19 bij Overgoo de gemeente dertien miljoen euro zou kosten, mede door de noodzaak tunnels aan te leggen richting Overgoo en het Zeeheldenkwartier.

HTM en Metropoolregio Rotterdam Den Haag wijzen een investering in een nieuwe halte bij Overgoo af. Daarvoor zijn twee redenen: minder reizigers door corona (dus minder inkomsten) en de verwachtingen inzake aantallen reizigers die gebruik zouden maken van de nieuwe halte.

 

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter