Nieuws
Woningbouw bij winkelcentrum Julianabaan Voorburg

B&W kijken naar woningbouw rondom het winkelcentrum Julianabaan Voorburg. Het gaat dan om het parkeerterrein Marcellus Emantslaan, het plein met de vestiging van Kwik Fit (gebied tussen Adema Scheltemastraat, Boutensstraat, Jacobus van Looystraat) en de locatie van AH/de bibliotheek.

Dat heeft wethouder Astrid van Eekelen gemeenteraadsleden tijdens een bespreking van een gebiedsvisie voor Julianabaan laten weten. De bouwplannen komen in de plaats van woontorens en etages op de flats langs het Julianaplein waar eerder sprake van was.

De wethouder sprak over het ‘optimaal inpassen’ van de woningbouw bij de opknapbeurt voor Julianabaan. Er zijn woningen nodig, de bewoners zorgen voor meer reuring in het winkelcentrum en de bouw levert geld op om de plannen voor Julianabaan mee te financieren, zo gaf Van Eekelen aan.

De gebiedsvisie moet er eind dit jaar liggen. Daaraan voorafgaand wordt gekeken naar maatregelen die snel genomen kunnen worden zoals vergroenen van het plein voor HEMA/AH (Corbuloplein) en het plein voor de McDonalds aan de Frans Mortelmansstraat (beiden in 2022); het verfraaien van het stuk Koningin Julianalaan nabij Marcellus Emantslaan in 2023 als daar de riool wordt vervangen; aanpassen van de luifels; nieuwe reclameuitingen Corbuloplein; betere wegwijzers fietsers, betere wegmarkeringen fietsers, meer fietsnietjes.

Bij de visie komen een herinrichting van de openbare ruimte, andere parkeermogelijkheden (ondergronds parkeren op Julianaplein), andere verkeersstromen en de bouw van een cultuurgebouw met bibliotheek en theater en mogelijk lokale omroep op het Julianaplein aan de orde. Voor het maken van de visie is 505.000 euro uitgetrokken. De gemeenteraad stemt daar mee in.

Van Eekelen gaf aan dat eigenaren van vastgoed in het winkelcentrum zullen moeten meebetalen aan de opknapbeurt. Er zal overleg gevoerd worden met omwonenden en andere belanghebbenden maar niet iedereen zal zijn of haar zin kunnen krijgen. Met dat laatste is de gemeenteraad het eens. Daar wil men vaart maken bij de aanpak van het verouderde winkelcentrum dat als ‘het lokale winkelcentrum’ werd bestempeld.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter