Nieuws
Mall moet mondkapjesplicht zelf handhaven

De Mall moet de mondkapjesplicht zelf handhaven. Gemeentelijke handhavers kunnen daarbij ondersteuning bieden. Dat heeft burgemeester Jules Bijl D66-gemeentraadslid Peter van Dolen laten weten in antwoorden op vragen. Die stoorde zich aan het feit dat coronamaatregelen in de Mall massaal werden genegeerd.

Het dragen van een mondkapje in the Mall is verplicht, aldus Bijl. Hij heeft inmiddels indringend met een vertegenwoordiging van de Mall gesproken over de handhaving van de mondkapjesplicht. De Mall heeft daarbij verbeteringen toegezegd zoals meer informatie, meer toezicht en repressie.

‘Ook vanuit de gemeente zal de inzet op de Mall worden opgeschroefd, met de kanttekening dat de beschikbare capaciteit begrensd is. De eerste ervaringen afgelopen weekend duiden erop dat de maatregelen effect sorteren en dat de mondkapjesplicht beter wordt nageleefd’, stelt Bijl.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter