Activiteiten
Weber Grill Academy in buitengebied Stompwijk

Alle voorbereiding zijn in volle gang om Grill Academy Haaglanden te openen op Buitenplaats Molenwei, Stompwijkseweg 27. Weber Grillmaster Jurre Zwagemakers, uit  Leidschendam, kijkt vol verwachting uit naar zijn jaarrond barbecueschool voor particulieren en de zakelijke markt.

Wereldwijd hebben Weber barbecuescholen de afgelopen 10 jaar een vlucht genomen. De barbecuecultuur is niet meer weg te denken, chef-koks en Grillmasters promoten meer en meer de barbecue. Vernuftige grillaccessoires, geurende blends en handige trucs dragen jaarrond bij aan culinair vermaak in de buitenlucht. Vandaag de dag is barbecueën veel meer dan een stukje vlees grillen het kwik boven de 25 graden komt.

Vanaf mei start Zwagemakers met Weber Backyard Hero workshops en een eigen kookprogramma. Bourgondiërs, de vegetariër en fijnproever, zij komen allen aan bod. Komende maanden volgt een zoektocht naar voedselproducenten uit de regio om zo lokaal mogelijk van start te kunnen gaan.

De sfeer van gezamenlijk kokkerellen spreekt jong en oud aan. Samen voedsel bereiden en eten brengt mensen van alle pluimages samen en zet aan tot gesprekken en verbindingen. ,,Dit buitenconcept past bij uitstek bij de stad en land verbinding en onze boerenerftransitie”, laat Vicky van der Krogt van Buitenplaats Molenwei weten. ,,We restylen de authentieke hooimijt en oude huisstal graag naar een hippe grillmijt en eetzaal waar iedereen welkom is.”

Grill Academy Haaglanden opent 1 mei en biedt wekelijks naar particulieren tal van workshops aan voor beginners en gevorderden. De eerste culinaire teambuilding dagen staan al gepland. Deelnemers gaan de sfeer van het Stompwijkse buitengebied komend seizoen op een verrassende wijze ervaren.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter