Nieuws
Burgemeester tevreden over jaarwisseling

‘Ik kijk met tevredenheid terug op de jaarwisseling. De voorbereiding was goed en dat heeft geresulteerd in een rustig verloop van de jaarwisseling met een beperkt schadebedrag’. Dat schrijft burgemeester Jules Bijl in een brief aan de gemeenteraad over het verloop van de jaarwisseling 2021-2022.

De totale schade beliep 9479 euro; 11.891 euro inclusief arbeidsloon. Bij de jaarwisseling 2020-2021 was de schade 7693 euro. In de schadeberekeningen zit niet de schade aan abri’s, ondergrondse containers en particuliere eigendommen. Op 31 december in de middag is er een sloopauto in de Zeeheldenwijk in brand gestoken. Verder hebben er tijdens de jaarwisseling geen autobranden plaatsgevonden.

Door de lockdown was het niet mogelijk om evenementen te organiseren: geen grote vuurwerkshows, geen muziekevenement, geen vreugdevuren in Scheveningen. Om de jongeren toch iets te bieden is er een streaming georganiseerd samen met vijf omliggende gemeenten. De streaming is uitgevoerd door First Noise. Het totaal bereik binnen Leidschendam-Voorburg was 200.712 hits tussen 22.30 en 03.30 uur. Dat betekent dat gemiddeld 24.260 inwoners de streaming gedurende de avond/nacht hebben gevolgd.

De operationele diensten hebben de sfeer tijdens de jaarwisseling als prettig ervaren, schrijft Bijl. Er heeft geen direct fysiek geweld richting de hulpverleners plaatsgevonden. Verder zijn er geen vuurwerkslachtoffers binnen de gemeente gevallen en heeft de politie geen meldingen ontvangen van dierenleed.

Er zijn in vergelijking met de voorgaande jaarwisseling wel meer containerbranden in ondergrondse containers geweest (20). Er zijn vijf sharescooters in brand gestoken tijdens de jaarwisseling. Rondom de jaarwisseling zijn extra flexibele camera’s geplaatst in Bovenveen, Voorburg-Noord en Leidschendam Noord. In de gebieden waar de camera’s zijn geplaatst hebben geen incidenten plaatsgevonden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter