Nieuws
Jongerenhuisvesting Vlietweg in 2025 af

In 2025 moet er op de plek van timmerfabriek Groenewegen (Haalhout), Vlietweg 3 Leidschendam, een flat staan met 138 appartementen voor jongeren tussen 18 en 28 jaar. Van de appartementen vallen er 114 in de sociale huursector. Het zijn studio’s van 25 vierkante meter.

Dat hebben omwonenden te horen gekregen bij een presentatie van de plannen voor projectontwikkelaar Wibaut. Het pand krijgt vijf etages met onderin werkruimten. De bovenste etage springt in. Bij de bestaande rotonde Vlietweg/Nieuwstraat/Delftsekade krijgt het gebouw een ronde gevel. Een deel van het groen daar moet wijken.

Bij het gebouw komen 45 parkeerplaatsen, deels er onder. Dat is volgens Wibaut voldoende omdat de bewoners niet zo veel auto’s hebben en zij in het pand kunnen wonen en werken. Voor de bewoners zijn drie deelauto’s beschikbaar.

In het pand komt een centrale ruimte voor ontmoeting. Daarnaast zijn er ook werkplekken die vast als zodanig gebruikt kunnen worden, of kunnen worden omgezet in woningen. Er komt een gemeenschappelijke buitenruimte.

De bestaande parkeerplaats aan de Vlietstraat wordt deels omgezet in groen. Onder het pand door komt een doorgang naar de garage achter Vlietweg 9 en de achterkant van de woningen aan de Vlietweg.

De bouwhoogte is niet in overeenstemming met de maximale hoogte in het bestemmingsplan. Bovendien heeft de timmerfabriek een bestemming als bedrijf en niet wonen. De gemeenteraad moet een wijziging van het bestemmingsplan goedkeuren.

Omwonenden vrezen meer overlast door het bouwplan: verkeer, parkeren, lichtinval. Dat zijn dezelfde argumenten die zij eerder inbrachten tegen de bouw van zo’n 700 woningen op bedrijventerrein Overgoo. Overgoo grenst aan Vlietweg 3.

 

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter